Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Anti-mask detectoren : geen overbodige luxe !

Sinds enige tijd is er een nieuwe trend bij inbraken. En dit, vooral bij winkels en kantoorgebouwen.  Dieven omzeilen het alarm systeem zonder dat u het ook maar beseft, totdat de feiten zich voordoen.

U staat erbij en U kijkt ernaar ...
Hoe deze bendes te werk gaan ? Het is schrikwekkend. Ze bezoeken de panden vooraf en bekijken hoe de beveiliging in elkaar zit en waar er precies detectiepunten hangen. Overdag, terwijl U zelf aanwezig bent in het pand, maskeren of verblinden ze de detectoren.
Hoe doen ze dat ? Eenvoudig, door er een sticker op te kleven of door de detector te bespuiten met een spuitbus.
Gevolg ? Wanneer U 's avonds het alarmsysteem wil wapenen, lijkt het alsof er niets aan de hand is. Niets is echter minder waar …. Deze bendes breken vaak diezelfde nacht in. De detectoren op hun route zijn “verblind” en dus kunnen ze ongestoord te werk gaan zonder dat het alarm ooit geactiveerd wordt. Als U geluk heeft, staan de inbrekers op de camerabeelden, maar dan is het kwaad natuurlijk al geschied….


Met "anti-mask detectoren" kunt U dergelijke problemen voorkomen.
De naam zegt het zelf al anti = niet; mask= maskeerbaar.

In tegenstelling tot gewone detectoren, kunnen deze toestellen hun eigen zichtbaarheid controleren.
Wanneer doen deze dat?  Op ieder moment van de dag.
Hoe ? Indien er iemand iets voor de detector plaatst, hangt of er iets op spuit, geeft de detector onmiddellijk een signaal door naar Uw alarmcentrale. U wordt verwittigd via een pieptoon en melding op Uw klavier. Wanneer u uw systeem wapent, weet U hierdoor zeker of alle detectoren werken.


A&E Security past deze technologie reeds enkele jaren toe. En dit, met het gewenste resultaat !
Vroeger werd dit type detectoren vooral gebruikt bij een hogere risicograad, maar tegenwoordig wordt dit meer en meer standaard toegepast, uit noodzaak !
Als beveiligingsspecialist zijn we uiteraard op de hoogte van de laatste trends qua modus operandi van criminelen en proberen hen steeds een stapje voor te zijn en de meest adequate oplossing aan te bieden aan onze klanten.

Bent u niet zeker van uw beveiliging, contacteer ons dan en we bekijken met onze experts wat u heeft en waar wij nog beter kunnen beveiligen indien nodig. Tel 050/45.40.10.