Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Het einde van de analoge lijnen is in zicht. Wat met de doormelding van Uw alarm ?

U bent goed beveiligd. Uw alarm is aangesloten op de meldkamer.
En toch wordt U niet verwittigd als Uw alarm afgaat ? Dit scenario lijkt onmogelijk, maar systemen waarbij de doormelding enkel via een traditionele telefoonlijn gebeurt, zijn wel degelijk vatbaar voor dergelijk risico.

Wat als men de telefoonlijn doorknipt bv. ?

In dat geval is de meldkamer niet geïnformeerd en kan er dus geen gevolg worden gegeven aan het alarm. Rekening houdend met bovenstaand risico en het feit dat de controle van de telefoonlijn door een 24h lijntest te beperkt is, dringt een nieuwe en veiligere methode zich op voor de doormelding van Uw alarm naar de meldkamer.

De IP/GPRS/3G WWO of "Web Way One" module biedt hiervoor een sluitende oplossing.

In tegenstelling tot de gewone telefoonlijn gebeurt de communicatie met de meldkamer over het IP-netwerk. Uw alarmsysteem wordt in dit geval gekoppeld aan de modem van uw internetverbinding. Dit noemen we alarm over IP.
Dit betekent dat u geen aparte telefoonlijn meer nodig heeft voor uw alarmsysteem. U betaalt dan ook niet meer voor een aparte telefoonlijn, per aantal telefoonoproepen of voor een aanvullend abonnement.
De communicatie van centrale tot netwerk gebeurt op een veilige manier. U kunt de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van de doormelding nog vergroten door middel van een GPRS back-up met roaming. Bij netwerkuitval door spanning of technische problemen neemt de GPRS over en stuurt de data via het GPRS netwerk 3G tot aan de meldkamer.
De transmissie is in beide gevallen (internet of GPRS) ultrasnel. In max 2 seconden ontvangt de meldkamer alle signalen dat uw alarmsysteem doorstuurt, wat via een analoge telefoonlijn soms wel 30 seconden tot 2 minuten kan duren.
De communicatie verloopt dus sneller en ook veiliger, daar er steeds een back-up is in geval 1 van beide systemen uitvalt.


Met een alarmtransmissie over TCP/IP én GPRS bent U zeker van een zeer betrouwbare alarmdoormelding naar de meldkamer met tal van voordelen:

- De module maakt integraal deel uit van Uw beveiligingssysteem.
- Door de roaming technologie maakt u steeds gebruik van de sterkste provider.
- Door de extra “polling” controle toe te passen, kunt u de reactietijd verkleinen en dus het risico verminderen.
- De beschikbaarheid van de module, en dit voor beide communicatiekanalen, kan weergegeven en dus gecontroleerd worden via een management software.
- De module laat ook beeldtransmissie toe zodat de meldkamer een alarmverificatie met beelden kan doen.

U heeft dus niet langer een analoge (PSTN) lijn nodig om uw alarmsysteem aan te sluiten op de meldkamer. Wenst u hierover meer te weten,  dan geven we U hierover graag advies. Tel : 050/45.40.10.