Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Garage Raes breidt met gerust hart verder uit.

Garage Raes is een gevestigde waarde in de regio Brugge. Patrick Raes en Rita Versieck startten hun familiebedrijf in 1975 in Moerkerke-Damme. In 1992 namen ze hun intrek in de huidige locatie in Oostkamp. Ze verlegden hun focus naar Volkswagen, Audi en Seat. En klopten voor hun inbraakbeveiliging bij A&E Security aan. De start van een mooie samenwerking. Zoon Nico Raes licht toe: “Ons bedrijf is sterk gegroeid de voorbije twintig jaar. Wij bestaan nu uit vier bedrijven, verspreid over drie vestigingen. De Garage Raes Audi Brugge in de Oostendse Steenweg kwam erbij, en later Raes Motoren Brugge in de Kleine Pathoekeweg. Om aan de wettelijke voorschriften te voldoen installeerden we op deze sites een splinternieuw beveiligingssysteem: een totaaloplossing van A&E Security met inbraakbeveiliging, camerabewaking, brandbeveiliging en omtrekbeveiliging.”

Diefstal van auto-onderdelen gestopt
Waarom Garage Raes zijn inbraakbeveiliging uitbreidde met camerabewaking en omtrekbeveiliging? Nico: “Autogarages zijn een aantrekkelijk doelwit voor criminelen. Voor de renovatie van onze site in de Oostendse Steenweg kampten we met diefstallen van dure auto-onderdelen, zoals airbags en reservewielen. De dieven kwamen via de verouderde omheining achteraan het terrein binnen. A&E Security adviseerde ons om de nieuwe omheining te beveiligen met camerabewaking én tril- en hoogspanningsdetectie. Wij volgden die goede raad op, en de diefstallen zijn verleden tijd.”

Remote Support Center controleert elk alarm
Bij alarmmeldingen houdt A&E Security een oogje in het zeil. Nico: “Vroeger kwam elke alarmmelding bij ons terecht, en moesten wij zelf ter plaatse gaan om te zien wat er aan de hand was. Nu vertrouwen wij op het Remote Support Center van A&E Security. Zij controleren elke melding vanop afstand, via camerabeelden. Bij vals alarm worden wij niet meer gestoord. En bij een terechte melding volgt A&E onze SLA of Service Level Agreement. Dat is een strikte procedure die precies voorschrijft welke actie zij moeten ondernemen. Eigen interventies zijn daardoor tot een minimum herleid, en dat creëert rust.”

A&E Security is vertrouwenspartner
A&E Security bouwde een hechte vertrouwensrelatie uit met Garage Raes. Nico: “Dankzij ons lange samenwerking werken wij nu volgens een vast beveiligingsconcept. Een goede zaak, want wij plannen opnieuw een uitbreiding: een nieuwe Skoda-showroom op de site in de Kleine Pathoekeweg.” De grootste meerwaarde van A&E Security? Nico: “Wij zijn tevreden over elk aspect van de samenwerking: de betrouwbaarheid van de beveiligingssystemen, de piekfijne montage en afwerking én de vlotte service. Hebben wij een probleem, dan krijgen wij meteen een antwoord. Bovendien is A&E Security ook klant bij ons. Garage Raes mocht een groot deel van hun wagenpark leveren. Dat versterkt onze band.”