Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Bart Vandermoere kreeg inbrekers over de vloer

Bij Bart Vandermoere in Beernem gebeurde het ondenkbare. Terwijl hij met zijn gezin genoot van een deugddoende vakantie in het buitenland drongen inbrekers zijn woning binnen. Gelukkig sloeg zijn systeem voor inbraakdetectie direct alarm. Bart: “Wanneer zoiets gebeurt sta je machteloos. Gelukkig hebben de mensen van de meldkamer ons perfect begeleid. Dankzij hun advies en ons alarmsysteem kwamen wij er met de schrik vanaf.”


Inbraakdetectie als voorzorgsmaatregel
Bart Vandermoere woont met zijn gezin in Oedelem bij Beernem. Toen ze hun huis lieten bouwen kozen ze meteen voor inbraakdetectie. Maar hun eerste systeem liet te wensen over: “We hadden veel last van ongewenste alarmen en storingen. Niet goed voor je veiligheidsgevoel, want het is echt niet leuk om midden in de nacht zonder reden uit je bed getrommeld te worden met twee bange kindjes in huis.”

A&E Security zorgde voor stabiele inbraakdetectie
Bart liet zijn oude systeem drie jaar geleden vervangen door A&E Security: “Bij de buren had ik al enkele keren een bestelwagen van A&E Security zien staan. Ik ging langs in hun filiaal in Brugge en ze stuurden een specialist naar onze woning. Het gevoel van vertrouwen was er meteen. De uitleg was heel grondig en de expert toonde alle zwakke plekken in ons huis: sommige veiligheidsmaatregelen volstonden niet, anderen konden veel beter. We lieten ons systeem voor inbraakdetectie dus snel door hen vervangen.”

Toen gebeurde het ondenkbare ...
Met de kerstdagen waren we op reis. Op een nacht kreeg ik telefoon van de meldkamer. Het alarm was in werking getreden. De meldkamer logde online in op ons systeem, maar kon het alarm niet meteen resetten. Dat betekende dat er nog beweging in huis was en dat de kans groot was dat het om een reële inbraak ging. We belden meteen naar onze ouders om ter plekke te gaan kijken. Zij zagen dat het kantelraampje van de keuken geforceerd was, maar er was niemand meer in huis. Zij hebben alles zo goed mogelijk vergrendeld en de volgende morgen de politie verwittigd. Die bevestigde dat de indringers via het raampje naar binnen waren gekomen. Gelukkig had onze inbraakdetectie toen zijn werk gedaan: de bewegingssensoren sloegen alarm en de inbrekers zijn meteen gevlucht.

Bart en zijn gezin kwamen er met de schrik vanaf
Het alarm zette de hele buurt in rep en roer en dat schrikte de inbrekers af. Dankzij het alarm zijn we er dus met de schrik en een akelig gevoel van af gekomen. Verdere schade was er niet en er is ook niets gestolen. Zonder alarm hadden de inbrekers vrij spel gehad. Intussen hebben wij het kantelraam in de keuken vervangen door een groot raam zonder kantelfunctie om het risico op een nieuwe inbraak weg te nemen.

Petje af voor de begeleiding van de meldkamer
De meldkamer heeft ons perfect begeleid. Ze legden heel precies uit wat er aan de hand was en ook de dag nadien konden wij met al onze vragen bij hen terecht. Op hun advies vragen wij nu extra politiecontrole als we op reis zijn. En we plakten stickers van ons inbraaksysteem op onze ramen en brievenbus om dieven af te schrikken.

PS : Wist u dat de meldkamer in deze situatie de politie niet zomaar mocht verwittigen? Waarom leest u hier.