Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Training Academy scherpt vakkennis A&E Security-technici

De beveiligingssector is voortdurend in evolutie. Nieuwe systemen en technologieën volgen elkaar alsmaar sneller op. Daarom houdt A&E Security een vinger aan de pols van de trends, en spelen wij als beveiligingsspecialist kort op de bal. Hoe? Met continue opleidingen voor onze technici: startende én doorwinterde experts. Zo garandeert A&E Security u de uitzonderlijke oplossingen die u verdient.

Nieuwe generatie beveiligingsspecialisten: Jasper en Jesse
Na hun specialisatiejaar Stuur- en beveiligingstechnieken startten Jasper en Jesse bij A&E Security. Het was het begin van een intensief opleidingstraject.

Jesse: “Onze eerste zes maanden training in de A&E Training Academie bestond uit een mix van theorie en praktijk. In het theoretische gedeelte leerden we de verschillende systemen en producten kennen. Daarna gingen we aan de slag “on the wall” op een trainingswand en in het trainingshuis van A&E. Zo kregen wij al doende de handelingen in de vingers.”
Jasper: “Het grote voordeel van deze aanpak is dat je de gespecialiseerde vakkennis in alle rust en in een veilige omgeving onder de knie krijgt: installeren en aansluiten, configureren en programmeren, onderhouden en herstellen. Pas als je de kneepjes van het vak kent ga je aan de slag bij de klant.”

Na een half jaar waren Jesse en Jasper klaar voor het echte beveiligingswerk.

On site leren van elkaar
Jesse: “Nu leren wij het meeste van onze collega’s. Als nieuwe technicus ga je op pad met ervaren installateurs, en op de werkvloer krijg je heel wat handige tips. Zo leer je sneller en efficiënter werken. Bij A&E Security werk je bovendien elke dag met andere specialisten. Dat garandeert een maximale uitwisseling van ervaring.”
Jasper: “Ik ben heel tevreden over het opleidingstraject: On the wall  én on site . Ik ken onze systemen door en door en weet perfect waarmee ik bezig ben. Bovendien wijzen collega’s je vaak op nieuwe aandachtspunten. Bijvoorbeeld hoe je een vlekkeloze installatie uitvoert op een witte muur of plafond.”

Hands on-training: bijblijven is een must
Ook gespecialiseerde vaklui met tientallen jaren ervaring moeten zich constant bijscholen in de snel evoluerende beveiligingsmarkt. Daarom scherpt A&E Security de vakkennis van haar beveiligingsmensen met een maandelijkse Hands on-training voor àlle technici. Deze opleidingen gaan door in vier groepen, zodat de dagelijkse dienstverlening niet in het gedrang komt.
Jasper: “We nemen een nieuw of een bestaand product onder de loep. Elke technicus krijgt de juiste apparatuur voor zich en slaat in de training zelf aan het aansluiten, configureren en programmeren. Zo krijg je de materie meteen in de vingers en blijft de leerstof beter hangen.”